CONTACTAR | GUIA DE CARRERS | ES | EN | FR

MIDA DEL TEXT | Augmentar la mida del textMida del text normalReduir la mida del text | SENSE ESTILS

Logotip
Capçalera castell 1
Portada > Actualitat > Notícies > Nous plafons interpretatius als atractius patrimonials de Cabrera de Mar

Nous plafons interpretatius als atractius patrimonials de Cabrera de Mar

18/06/2024

La setmana passada es van substituir els antics panells interpretatius per uns nous panells més visuals. Aquests panells interpretatius han estat subvencionats en un 50% a través del catàleg de serveis de la Diputació de Barcelona, en concret per l'oficina de patrimoni cultural.

Els nous panells incorporen explicació i àudio en tres idiomes, fotografies antigues, i en alguns casos reproduccions de com devien ser a l'antiguitat els jaciments que veiem actualment.

També incorporen l'opció de fer la ruta autoguiada a través de l'aplicació gratuïta Natura Local. Si es tria aquesta opció només cal registrar-se, i activar la geolocalització. Un cop triada la ruta, en aquest cas la "Ruta pel patrimoni històric de Cabrera de Mar", es clica en començar ruta, i a través de la geolocalització, l'aplicació et guia i avisa de quan t'apropes als atractius, on pots ampliar informació i escoltar l'àudio.


L'avantatge de fer la ruta amb l'aplicació és que explica llocs que es senyalitzaran en una segona fase, com la font del poble i les cases antigues del poble (situades al carrer Anselm Clavé), l'edifici de l'ajuntament o el Cementiri i l'Ermita de Sant Sebastià. La ruta autoguiada comença al jaciment de Can Benet, passant per les termes i els forns de Ca
l'Arnau, puja pel camí de la Riera fins al camí de Can Segarra, per conèixer Can Bartomeu, i Can Modolell, i baixa fins a l'església Sant Feliu, les cases antigues i la Font del Poble, al carrer Anselm Clavé, per agafar l'avinguda Pare Jaume Català, i desviar-nos fins a la masia Can Dalmases i acabar davant de l'edifici de l'Ajuntament, sent aquesta una ruta circular pel nucli històric.


Pels que encara els hi quedin forces, la ruta continua al veïnat d'Agell, primer al cementiri i ermita de Sant Sebastià, i després se succeeixen les masies de Can Puig, Can Vivé i Cals Frares, (visibles des de l'exterior), fins a arribar a l'encantadora Ermita de Santa Helena, i finalitzar el nostre recorregut a la magnífica Torre Ametller, actual alberg de joventut.


Aquesta ruta està pensada tant pels habitants de Cabrera que volen conèixer millor els tresors patrimonials del seu municipi com pels visitants de Cabrera de Mar. Esperem que la gaudiu!

Arxivat a: General
Nous plafons interpretatius
Nous plafons interpretatius
Nous plafons interpretatius
Darrera actualització d’aquest contingut: 16/09/2024 a les 13:29h
Ajuntament de Sant Feliu de Codines

Ajuntament de Cabrera de Mar

Plaça de l'Ajuntament, 5 - 08349

Telèfon: 937 590 091

NIF: P-0802900A

Amb la col·laboració de:

Diputació de Barcelona