CONTACTAR | GUIA DE CARRERS | ES | EN | FR

MIDA DEL TEXT | Augmentar la mida del textMida del text normalReduir la mida del text | SENSE ESTILS

Logotip
Capçalera platja
Portada > Actualitat > Notícies > Aquest dimecres s’estrena el curtmetratge: Ilturo, ibèrica i romana

Aquest dimecres s’estrena el curtmetratge: Ilturo, ibèrica i romana

01/07/2024

Aquest dimecres s’estrena el curtmetratge: Ilturo, ibèrica i romana. Un documental que ens explica els orígens de l'antiga Cabrera de Mar, Ilturo, i que servirà per conèixer i divulgar el passat de la nostra vil·la.


El vídeo ens explica i ens mostra a través de càmeres d'alta definició, fotogrametries en 3D i imatges enregistrades amb dron, els principals jaciments arqueològics visitables en l'actualitat, així com les principals troballes: l'as d'Ilturo, àmfores i ceràmiques, els mosaics de Can Benet, timateri o exvots religiosos.


La necessitat de divulgar sobre el patrimoni iber i romà de Cabrera de Mar, poc conegut fora del municipi, i posar-ho en valor, perquè tants residents com visitants, l'estimin i el respectin, ha sigut la motivació principal per a la realització d'aquest curtmetratge.
La idea de crear un producte divulgatiu va sorgir a les sessions del grup de treball sobre difusió del patrimoni dinamitzades per la Diputació de Barcelona, en el context de la implementació del Pla d'acció cultural de Cabrera de Mar.


L'equip de producció del curtmetratge ha comptat amb l'arqueòleg Dr. Carles Velasco i l'experta en divulgació del patrimoni Carolina Godoy. La veu en off l'ha posat el director i actor Òscar Molina.
Una part d'aquest projecte ha estat finançat pel Catàleg de Serveis de la Diputació de Barcelona, en concret per l'oficina tècnica de turisme d'aquest organisme.
El curtmetratge s'estrenarà aquest dimecres i el podreu visualitzar a través de les xarxes socials i la web de Gaudeix Cabrera. Esperem que el gaudiu!

Arxivat a: General
Ilturo Ibèrica i Romana
Darrera actualització d’aquest contingut: 16/09/2024 a les 13:29h
Ajuntament de Sant Feliu de Codines

Ajuntament de Cabrera de Mar

Plaça de l'Ajuntament, 5 - 08349

Telèfon: 937 590 091

NIF: P-0802900A

Amb la col·laboració de:

Diputació de Barcelona