CONTACTAR | GUIA DE CARRERS | ES | EN | FR

MIDA DEL TEXT | Augmentar la mida del textMida del text normalReduir la mida del text | SENSE ESTILS

Logotip
Capçalera platja Cabrera
Portada > Actualitat > Notícies > Comença el compte enrere: 3 setmanes perquè el Reviu Ilturo arribi a Cabrera de Mar

Comença el compte enrere: 3 setmanes perquè el Reviu Ilturo arribi a Cabrera de Mar

19/09/2024

Tot a punt perquè arribi a Cabrera de Mar el Festival Cultural Iberoromà, Reviu Ilturo

El cap de setmana del 12 i 13 d'octubre, Cabrera de Mar es transformarà en l'antiga Ilturo per acollir una nova edició del Festival Cultural Iberoromà Reviu Ilturo, un esdeveniment que s'ha consolidat com una cita imprescindible pels amants del nostre passat.

Aquest festival anual submergeix els visitants a l'època iberoromana, oferint una experiència que combina història, tradició i cultura. El programa complet d'aquest any inclou un gran ventall d'activitats per a totes les edats, amb l'objectiu de fer reviure el passat i promoure el ric patrimoni de Cabrera de Mar.


Durant aquest 2n cap de setmana d'octubre, Cabrera de Mar es convertirà en un autèntic escenari històric on grans i petits podran viure de primera mà com era la vida a l'antiga Ilturo. Els carrers del poble s'ompliran de legionaris romans, gladiadors, artesans... i ens permetran descobrir com vivien els nostres avantpassats. En concret, aquest any la temàtica del festival gira al voltant dels artesans del ferro, plom i bronze d'Ilturo.

Entre les activitats destacades d’enguany, els visitants podran gaudir de visites guiades i teatralitzades a jaciments arqueològics com el poblat iber o les termes romanes de ca l'Arnau, tindrem recreacions històriques de tota classe; lluites de gladiadors, demostracions de forja d’espases, encuny de moneda... Una altra novetat seran els monòlegs i espectacles de recreació històrica dins d'un dels jaciments romans de Cabrera, l'espectacular temple rural romà de Can Modolell.

Descobrirem com s'organitzava la Legió Romana així com viurem diverses demostracions d’oficis antics que mostren com es treballava en l'antiguitat. 

El Reviu Ilturo és un festival pensat per a tots els públics. Les famílies podran gaudir d'una gran oferta d'activitats lúdiques i educatives, incloent-hi tallers interactius de temàtica ibera i romana per als més petits  i espectacles de titelles romanes. Aquestes activitats faran que els nens i nenes es diverteixin mentre aprenen sobre la història i la cultura de l’època iberoromana.

La gastronomia també tindrà un paper protagonista en aquest festival, amb la possibilitat de degustar plats i vi inspirats en receptes antigues. Els assistents podran tastar productes i vins el·laborats amb tècniques culinàries de l’època iberoromana, transportant els seus sentits a segles enrere.

El programa complet amb tots els horaris i activitats del festival està disponible i també hi ha les entrades disponibles!

Consulta la web del Festival 

12 i 13 d'octubre, Cabrera de Mar.

 

Arxivat a: General
Reviu Ilturo 2024
Programació Reviu Ilturo 2024
Programació Reviu Ilturo 2024

Arxius adjunts

Darrera actualització d’aquest contingut: 27/09/2024 a les 09:28h
Ajuntament de Sant Feliu de Codines

Ajuntament de Cabrera de Mar

Plaça de l'Ajuntament, 5 - 08349

Telèfon: 937 590 091

NIF: P-0802900A

Amb la col·laboració de:

Diputació de Barcelona