CONTACTAR | GUIA DE CARRERS | ES | EN | FR

MIDA DEL TEXT | Augmentar la mida del textMida del text normalReduir la mida del text | SENSE ESTILS

Logotip
Capçalera Castell 2
Portada > Actualitat > Notícies > Èxit de participació al Festival Cultural Iberoromà, Reviu Ilturo, a Cabrera de Mar

Èxit de participació al Festival Cultural Iberoromà, Reviu Ilturo, a Cabrera de Mar

14/10/2024

Aquest cap de setmana, Cabrera de Mar ha acollit amb gran èxit una nova edició del Festival Cultural Iberoromà, Reviu Ilturo, una cita que ha servit per redescobrir el nostre passat i submergir-nos en la vida de l'antiga Ilturo. Tot i la pluja de dissabte al matí, l’esdeveniment ha comptat amb una gran afluència de públic que no ha volgut perdre's les activitats programades, demostrant un fort interès per la història i la cultura local.

Les visites guiades i teatralitzades als jaciments arqueològics, com el poblat iber de Burriac, les termes i forns romans de Ca l’Arnau, i el temple romà de Can Modolell, han estat un dels grans atractius, amb grups nombrosos que han gaudit de les explicacions i la recreació de la vida quotidiana de l’època.

Els tallers familiars també han estat un dels punts forts del Festival, amb nombroses famílies que han aprofitat per aprendre de manera didàctica sobre els costums i oficis d'ibers i romans. A més a més, les demostracions de forja d’espases, encuny de moneda, i recreacions històriques amb legionaris i gladiadors han captivat tant a grans com a petits. Excel·lent assistència a la Plaça de la Fàbrica.

La gastronomia històrica ha estat un altre dels punts forts del festival, amb tasts de cuina ibera i romana que han permès als visitants degustar sabors antics i conèixer els ingredients d'aquelles èpoques. Algunes activitats gastronòmiques han anat acompanyades també de visites guiades 

L'espectacle de titelles, novetat d'aquesta edició, ha afegit un toc d'entreteniment familiar, aconseguint omplir la Sala Nova.

Una de les activitats més destacades ha estat el monòleg històric dins del temple romà de Can Modolell, una novetat d’aquest any que ha atret un gran públic i ha oferit una experiència immersiva única. La resta de recreacions i monòlegs històrics també van gaudir d'una important assistència.

Malgrat la pluja, el festival ha estat un èxit de participació i ha deixat un bon record a tots els assistents. Des de l’Ajuntament de Cabrera de Mar, volem donar les gràcies a tothom que hi ha participat i ha contribuït a fer d’aquest cap de setmana una gran celebració del nostre patrimoni.

Podeu consultar totes les fotos de l’esdeveniment a través d’aquest enllaç: fotografies Reviu Ilturo 2024: fotografies Reviu Ilturo 2024

Arxivat a: General
Fotos Reviu Ilturo 2024
Fotos Reviu Ilturo 2024
Fotos Reviu Ilturo 2024
Fotos Reviu Ilturo 2024
Fotos Reviu Ilturo 2024
Fotos Reviu Ilturo 2024
Fotos Reviu Ilturo 2024
Fotos Reviu Ilturo 2024
Fotos Reviu Ilturo 2024
Fotos Reviu Ilturo 2024
Fotos Reviu Ilturo 2024
Darrera actualització d’aquest contingut: 14/10/2024 a les 13:53h
Ajuntament de Sant Feliu de Codines

Ajuntament de Cabrera de Mar

Plaça de l'Ajuntament, 5 - 08349

Telèfon: 937 590 091

NIF: P-0802900A

Amb la col·laboració de:

Diputació de Barcelona